Valpekull

   
Valper planlegges vår/sommer 2024. Ta kontakt ved interesse.

   

 


NB! Jeg selger ikke til noen som støtter Dyrebeskyttelsen - eller andre organisasjoner med samme tankesett.

 

Forvert

Jeg ønsker meg en eller to forverter/forvertsfamilier i år til tispe(r).

Å være fòrvert innebærer et litt større ansvar enn å kjøpe valpen – viktig å tenke på. Du overtar valpen vederlagsfritt. Jeg som oppdretter innehar avlsretten til hunden- og den tilhører meg på papiret inntil avtalen er oppfylt. Hvis jeg ikke vil bruke hunden i avl, overdras den til forvert - men om hunden ikke oppfyller krav til å brukes i avl, vil forvert måtte overta hunden med avlssperre.

Det daglige ansvaret er forverten sitt – det er viktig for meg med forvert som aktiviserer hunden mentalt med kurs, treninger osv. Dette er jo grunnen til at jeg bruker forvert– jeg kan ikke beholde flere hjemme enn at jeg klarer å aktivisere dem både psykisk og fysisk.
Betaling for løpende utgifter står forvert for – mens alt ifbm avl er mitt ansvar. Jeg ønsker jo også at hunden kan stilles ut (å være forvert betyr at man får valpen jeg mener tegner best til det) – så riktig kondisjon er viktig.

Det er også viktig å tenke på at jeg ønsker å ha kull hjemme hos meg – så man skal orke tanken på å være uten hunden sin i 10-12 uker. Det er selvfølgelig lov å komme på besøk i løpet av disse ukene.

Det er viktig for meg å ha et godt samarbeid med forvert – tettere enn med den vanlige valpekjøper også. Jeg har selvfølgelig også en avtale som man må godta – før man får være forvert - tror den er ganske bra for begge (bygger på NKK sin forvertavtale)